Aimdigital gebruikt cookies om je surfervaring te verbeteren. Meer informatie   ACCEPTEER
21/01/2020

Een animatievideo iets voor jouw bedrijf?


Iedereen kent de typische bedrijfsvideo's. Hierbij komen sympathieke werknemers aan het woord en proberen ze de hoofdtaken of bepaalde producten uit te leggen. Leuk als introductie maar wat als je toch iets verder wil gaan met video om ze bijvoorbeeld een plaats te geven in je advertentiestrategie? Hieronder lijsten we enkele voordelen op waarom een animatievideo bij jou kan passen.

 

Ingewikkelde onderwerpen vereenvoudigen

Heb je een bedrijf met een zeer ingewikkeld product om uit te leggen dan is animatie jou Go-To. Je kan verbanden leggen en complexe materie en concepten visueel in kaart brengen. Bijvoorbeeld organisatiestructuren, grafische elementen die in het echt niet nagemaakt kunnen worden zoals elektriciteit, telefoon/internetverbindingen, stralingen, app-structuren,...

Maak gebruik van neutraliteit wat je bijvoorbeeld niet kan met een echte video.

Bij het gebruik van animaties zijn er geen culturele of bepaalde vooroordelen die naar boven komen omdat geen enkel personage echt is. Je kan zelfs een fictieve stad creëren met fictieve personen die bepaalde afwijkingen hebben zonder associaties te maken naar bepaalde dingen.

Zorg dat klanten van je houden!

De bedoeling is dat je een connectie vormt tussen de kijkers van je motion video en het merk. Animaties zijn een must voor bepaalde eigenschappen uit te leggen van je bedrijf dat je anders niet kon, zoals bepaalde gedachtes en gevoelens. Door het gebruik van de juiste van de juiste beelden, geluidseffecten en voice-overs is dus alles mogelijk.

Breng je boodschap over in een leuke context.

Motion Graphics zijn de ultieme manier om de kijker te amuseren.  Je hoeft niet veel te doen om een glimlach op iemands gezicht te toveren omdat animaties van nature een bepaald gevoel opwekken. Dit kan natuurlijk ook met echte bedrijfsvideo`s maar een animatie heeft hierop zoveel voordelen, omdat je de personages in allerlei dwaze situaties kan steken. Je kan ze bijvoorbeeld een been laten verliezen, opblazen en dergelijke, laten vallen van extreme hoogtes,….

Conclusie

Je kan dus alle kanten op met het bedenken van een animatie video voor je bedrijf. Het is eveneens een erg goede boost voor je merk en het brengt klaar en duidelijk je boodschap over aan de kijker. 

Blijf op de hoogte van nieuwe case studies, marketing tools en inzichten.

E-mail (*)